Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Διαστημική Τεχνολογία στα Ηλιακά!!!!

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα ιδιαίτερα απλό σύστημα σαν κατασκευή και λειτουργία. Την σημερινή εποχή δεν χρειάζεται αστροναυτική τεχνολογία ούτε και υλικά που έχουν εξορυχθεί από ρομποτικά μηχανήματα σε κάποιον πλανήτη σε έναν μακρινό γαλαξία. Μην μπερδεύεστε και μήν θαμπώνεστε απο βαρύγδουπες λέξεις, κοινή λογική χρειάζεται. Τον χαλκό, το εμαγιέ (glass) και το ανοξείδωτο τα συναντάμε στην καθημερινότητα μας (σωλήνες νερού, σκεύη κουζίνας, κλπ) και έτσι έχουμε κάποια ιδέα. Από κει και πέρα ψάξτε τις διάφορες "θαυματουργές" λύσεις που προσφέρουν διάφοροι, όχι στα site των εταιριών, αλλά στο ιντερνετ σε εγκυκλοπαιδικά site. Αν για παράδειγμα μια εγκυκλοπαίδεια σαν την wikipedia ή ένα απλό googlάρισμα δεν αναφέρει το "ανοξείδωτο τιτάνιο" πουθενά παρά μόνο στο site της εν λόγω εταιρίας, ε τότε κάτι τρέχει. ή υπάρχει αυτή η συγκεκριμένη εταιρία που έχει κάνει την φοβερή ανακάλυψη αλλά τα συμφέροντα (ντόπια και ξένα) δεν την αφήνουν να φανεί ή μας πουλάει μούσι.
όπως είπα και πριν, κοινή λογική. και όταν μιλάτε με τους πωλητές (για ηλιακούς αλλά και άλλα πράγματα) μην αρκεστείτε σε βαρυγδουπες ατάκες του στυλ "έχει τον φοβερό συλλεκτη υπερεπιλεκτικής ΡΑ20024" ή "έχει ανοξείδωτο διαστημικού κράματος". Ζητήστε να σας εξηγήσουν γιατι είναι καλύτερος ο ηλιακός τους απο τους υπόλοιπους γήινους ηλιακούς.
Το μελανό σημείο στην αγορά είναι τα ηλιακά ΦΑΣΟΝ. Υπάρχει δηλαδή μια κατασκευάστρια εταιρία που φτιάχνει ηλιακούς με 10 διαφορετικές φίρμες, αυτές οι "φίρμες" σου πουλάνε τον ηλιακό για δικό τους και όταν κλείσουν το μαγαζάκι (συνήθως κάθε 3-4 χρόνια όταν αρχίζουν και "σκάνε" τα προβλήματα) πάνε παρακάτω και ανοίγουν άλλο στο όνομα του μπατζανάκι τους κι εσύ άντε να βρεις το δίκιο σου.Τα ηλιακά αυτά για να χτυπήσουν την αγορά είναι ευτελούς ποιότητας και πολλές φορές επίτηδες για να μπορέσουν να τα πλασάρουν στην αγορά με τιμή χαμηλή. Κλασσική περίπτωση που κρατάει χρόνια. Σας συνιστώ για μια ακόμα φορά να προτιμάτε γνωστές επώνυμες μάρκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου