Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Φιλτρα Νερου - Προβληματα

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πλανήτης στον οποίο ζούμε έχει χαρακτηριστεί ως υδάτινος πλανήτης. Δεδομένου ότι το νερό καλύπτει τα ¾ της επιφάνειας της γης, υπάρχει η εντύπωση ότι ποτέ δε θα έχουμε πρόβλημα μ’αυτό το αγαθό. Στην πραγματικότητα οι ποσότητες του νερού που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι πολύ περιορισμένες. Κι αυτό γιατί το 97% του νερού της γης βρίσκεται στους ωκεανούς και είναι αλμυρό.

Μόνο ένα ποσοστό 3% είναι αποθηκευμένο ως φρέσκο νερό και βρίσκεται στις περιοχές των πάγων, στα χιονισμένα βουνά, στα ποτάμια, τις λίμνες και μέσα στη γη. Το φρέσκο νερό που μένει για να καταναλώνουμε καθημερινά είναι περίπου 1%. Αυτό το νερό χρησιμοποιούμε για τη γεωργία, τη βιομηχανία αλλά και τις καθημερινές μας ανάγκες. Για τον άνθρωπο αλλά και για τα ζώα που έχουν στο σώμα τους 60-70% νερό, το αγαθό αυτό είναι απαραίτητο για τη διαβίωση του.

Παρόλα αυτά, οι ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν σαν αποτέλεσμα τη ρύπανση του νερού. Ουσίες που ρυπαίνουν το νερό είναι διάφοροι παθογόνοι μικροοργανισμοί, τα απόβλητα των εργοστασίων, τα ραδιενεργά υλικά, τα απορρίμματα, τα γεωργικά λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα και άλλα.

Πιο συγκεκριμένα τα κυριότερα προβλήματα στο νερό είναι τα εξής: Βακτήρια π.χ. E. Coli, Coliform, εντερόκοκκοι, λεγιωνέλα και χημικά στοιχεία όπως το Αρσενικό, το Χλώριο, ο Υδράργυρος, το Υδρόθειο, το Φθόριο, ο Σίδηρος, το Μαγγάνιο, τα Νιτρικά, το ασβέστιο και το μαγνήσιο (υπεύθυνα για τη δημιουργία επικαθήσεων, κοινώς άλατα), καθώς και ουσίες όπως τα φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα αλλά και πιο απλά όπως ιζήματα, χώμα, αιωρούμενα σωματίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου